Bitcoin është duke thyer rekorde, po blihet nga investitorë të mëdhenj

Bitcoin është duke thyer rekorde, po blihet nga investitorë të mëdhenj

Bitcoin është duke thyer rekorde, po blihet nga investitorë të mëdhenj

Thyerja e rekordeve të Bitcoinit, i parë javët e fundit, është drejtuar pjesërisht nga hyrja e investitorëve më të mëdhenj në treg.

Kështu thotë Henri Arslanian nga PwC, duke shtuar se kjo valutë po shihet si një mbrojtje kundër inflacionit.

Kriptovaluta u rrit me mbi 30 mijë dollarë për herë të parë dhe kishte përparuar më shumë se 300 për qind në vitin 2020.

Monedha virtuale ka ekzistuar për pak më shumë se një dekadë, por ajo vetëm filloi të rritet në popullaritet midis investitorëve kryesorë institucionalë vitin e kaluar.

“Kur shikoni këtë rritje të Bitcoini që është duke ndodhur në javët dhe muajt e fundit, me të vërtetë, ka dy elementë të mëdhenj që e drejtojnë atë. Njëra është hyrja e vazhdueshme e lojtarëve të mëdhenj në treg”, tha Arslanian, përcjell Telegrafi.

Kompanitë e mëdha financiare si PayPal dhe Fidelity gjithashtu kanë bërë lëvizje në kriptovalutë, ndërsa të ngjashëm me Square dhe MicroStrategy kanë përdorur bilancet e tyre për të blerë Bitcoin.

Aktualisht, sipas CoinMarketCap, një Bitcoin po tregtohet me mbi 31 mijë dollarë./Aleanca.press/